tildainmelbourne.blogg.se

En blogg som handlar om tiden inför och under min utbytestermin på andra sidan jorden, vid La Trobe university i Melbourne.

Launceston

Publicerad 2015-06-06 12:59:00 i Resor i resan,

Första helgen Erik var här åkte vi till Launceston på Tasmanien! Vi flög ut tidigt på lördagsmorgonen och började dagen i Launceston med att käka frukost på ett jättemysigt café som visade sig vara Julias kompis föräldrars. Av alla cafén lyckades vi alltså hamna där. Lustigt! 
Efter frukost bestämde vi oss för att ta en promenad upp till the Gorge som är en ravin eller dal eller vad man ska kalla det i utkanten av staden.
Det var strålande solsken hela resan men ganska kallt i omgångar, minusgrader på nätterna! Vi fattade inte att det fanns två vägar upp, och råkade såklart hamna på den som var för "advanced hikers". Både jag och Erik var lite förkylda så vi var inte helt nöjda med detta, men vi kom fram helskinnade efter en halvtimmes brant uppförsbacke. Väldigt fin utsikt iallafall! 
Såhär såg det ut när vi kom fram och traskat ner från toppen igen! Jättevackert. 
De har en sittlift som går över dalen, så den tog vi såklart. Tydligen världens längsta sittlift utan pelare emellan (lite svårt att förklara men ni kanske förstod vad jag menade och annars kan det nog kvitta).
Väldigt skönt att vila benen :)
Vi tog den enkla vägen tillbaka utan backar, vilket vi båda var nöjda med. Helt annat utsikt från andra sidan, så vi var glada trots allt att vi gick på båda vägarna! På vägen tillbaka såg vi en wallabe hoppa runt!
I Launceston hade de väldigt mycket tidvatten (som de verkar ha överallt i Australien), vattnet går så högt som de vita strecken när det är som högst! Ganska stor skillnad!
På eftermiddagen var vi på tur på Boag's brewery, ett av de största ölbryggerierna i Australien som skickar öl till hela världen. Väldigt trevligt och gott!
Dagen efter gick vi till en park där de hade apor. Väldigt söta! Sen hyrde vi bil och åkte på Tree Top adventure, en zipline tour genom trädtopparna. Väldigt häftigt! Vi köpte bilderna från det, så jag lägger upp dem så fort jag fått dem från Erik.
Dagen efter åkte vi på tur upp till en stad vid kusten som hette Bridport. En riktig sommarstad, konstaterade vi och åkte hem igen.
En superhärlig resa! 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Tilda

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela