tildainmelbourne.blogg.se

En blogg som handlar om tiden inför och under min utbytestermin på andra sidan jorden, vid La Trobe university i Melbourne.

En surfhelg på Phillip Island

Publicerad 2015-03-30 03:38:00 i Resor i resan, Turist i Melbourne,

Har haft en fantastisk helg igen! Vi åkte i fredags kväll och anlände sent till Phillip Island, en liten ö söder om Melbourne (väldigt nära fastlandet så man kan åker över via en bro). Vi bodde på ett ställe som vanligtvis har lägerskolor, vilket var väldigt mysigt. På gräsmattan utanför mitt fönster (med havsutsikt) hoppade wallabees omkring, precis som man tänker sig om Australien! Kängurur överallt!
En av ledarna hade världens sötaste hundvalp med sig som sprang runt och lekte med alla.
 
På lördagsförmiddagen efter frukost gick vi ut och surfade. Vädret var ganska mulet och vågorna var frekventa och ganska stora. Lördagssurfen gick kanonbra för mig, stod upp nästan jämt och fick bara en nosedive (dvs när man får framåtvikt och hamnar upp och ner och tumlar runt med vågen). På eftermiddagen efter lunch kom solen fram och vi spelade lite fotboll och dansade en skotsk ringdans. På kvällen käkade vi sen satt vi vid en lägereld och drack öl och pratade tills vi frös så vi skakade. Väldigt stjärnklar och mysig kväll.


Bilder från surf och lördagskvällen.
 
På söndagen var det sol och vi surfade igen. Denna gången började det kalasdåligt för mig, vågorna var jättebranta och jag stod på huvudet nästan varje gång första halvtimmen. Dessutom hade det dragit in massa tång som inte ville något annat än att fastna och hindra en från att komma ut igen. Ni kanske kan ana att det slank ett och annat svärord ur min mun vid detta laget. Efter typ två timmar vände det, jag fick några kanonvågor och tången försvann på något magiskt sätt sista timmen. Jag lyckades med konststycket att få solglasögonbränna utan att ha solglasögon, mitt indiannamn hade hundra procent säkert varit "Tilda rödnäsa".


På eftermiddagen packade vi ihop våra grejer och åt lunch, innan vi åkte till ett sanctuary som heter Nobbies där vi tittade på utsikten och några små pingviner som satt och sov. Det blev ingen penguin parade denna gången, vi var så trötta så vi åkte hemåt istället. 
 
En riktig kanonhelg med jättebra sällskap och nya bekantskaper (Julia skulle åkt med men blev sjuk), jättekul med surf och nu är jag mör överallt och har massa skavsår från våtdräkten. Nu är det sista veckan innan påsklov!

Om

Min profilbild

Tilda

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela