tildainmelbourne.blogg.se

En blogg som handlar om tiden inför och under min utbytestermin på andra sidan jorden, vid La Trobe university i Melbourne.

När du blivit nominerad

Publicerad 2014-12-22 21:52:22 i Nyttiga bytistips,

Att bli nominerad till en utbytesplats är ganska omtumlande, särskilt om man inte får sitt förstahandsval. Jag tror inte man ska vara så rädd för att inte hamna där man hade tänkt sig från början, jag tror det blir kul där man hamnar. 
 
Min kompis Emilia (nu hänger jag ut dig här, sorry) var helt inställd på att åka till Australien, men hamnade i Taiwan. Hon funderade väldigt länge (eller det kändes iallafall så för oss andra) på om hon verkligen skulle tacka ja, men som tur var så gjorde hon det och verkar ha haft det helt sjukt bra under sin termin.
 
Även om man från början blir besviken för att man inte hamnar där man hoppases, tror jag det är väldigt värt att tacka ja till sin nominering. Om det sen känns jättedåligt får man väl tacka nej i efterhand. Visst, isåfall är det någon annan som inte fick chansen att åka, men jag tror att när man smält första chocken och tänker närmre på det så blir man nog taggad ändå.
 
Ett sista godnatt-tips, köp inte flygbiljetter innan ni fått ert slutgiltiga antagningsbesked från ert utländska universitet - det är dyrt att köpa nya. Köp isåfall flexibla biljetter så ni kan byta datum. För mig var det andra tider som gäller för utbytesstudenter än vanliga australiensiska studenter så vi var tvungna att komma två veckor tidigare än jag hade hittat på hemsidan. Inte mycket att välja på annat än att betala för att få boka om (tack ullis).
 
ps, det är några som frågat om när jag åker. 1/2 åker jag till Kelowna i Kanada och hälsar på Erik, sen åker jag vidare därifrån till Melbourne den 8/2, och kommer hem den 29/6 tror jag.

Om

Min profilbild

Tilda

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela