tildainmelbourne.blogg.se

En blogg som handlar om tiden inför och under min utbytestermin på andra sidan jorden, vid La Trobe university i Melbourne.

Vingårdstur i Yarra Valley

Publicerad 2015-04-21 21:44:00 i Turist i Melbourne,

I lördags var vi på en vingårdstur i Yarra Valley, dvs dalen nordöst om Melbourne som floden Yarra som rinner genom staden kommer från (gissning från min sida men förmodligen en ganska kvalificerad sådan). Det var en fantastiskt trevlig dag, vi besökte fyra olika vingårdar som specialiserat sig på olika saker, ett mejeri och en choklateria (väldigt svårt att stava på svenska!). I Yarra valley är man specialiserade på cool climate wines och inriktar sig på chardonnay, pinot noir och mousserande viner. Fick bland annat testa mousserande rött vin vilket faktiskt var väldigt gott! Förutom att det är trevligt att besöka massa söta gårdar och testa goda viner är det fantastiskt vackert i Yarra Valley, och kanske extra mycket nu på hösten när löven börjar gulna. En lyckad dag helt enkelt!
 
Här nedan kommer en bildbomb från dagen. I kanten av varje länga med vinrankor hade de en rosenbuske - tydligen får rosenbuskar samma sjukdomar som vinrankorna men de har lättare att bli smittade, så genom att ha en rosenbuske på kanten kollar de så att inte rankorna är sjuka, och om rosen blir sjuk kan de rädda vinrankorna innan de blir sjuka. Fiffigt! 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Tilda

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela